Connective patterns (2015)

Tanssi-dokumentti elokuva yhdistävistä tekijöistä 

Kuva: Päivi Kettunen & Sari Palmgren

Kuva: Päivi Kettunen & Sari Palmgren

Dokumentti kuvaa seitsemän aasialaisen ja eurooppalaisen tanssija-koreografin elämää yhden päivän aikana. Kreikassa, Suomessa, Japanissa, Filippiineillä, Thaimaassa ja Virossa kuvattu teos laajenee kuvaamaan yksittäisten henkilöiden valintojen kautta laajemmin yhteiskuntaa, ihmisten samankaltaisuutta ja erilaisuutta eri kulttuureissa. Elokuvaa avaa yksilöiden kautta jokapäiväisiä valintojamme ja nyky-yhteiskunnan tarvetta nopeudelle, tehokkuudelle ja jatkuvalle kasvulle. 

Koreografi-tanssija Sari Palmgren tapasi elokuvassa esiintyvät tanssijat ensi kerran Tokiossa Pointe-to-pont työpajassa vuonna 2005. Hän kiinnostui tanssijoiden kulttuurista ja heidän taustoistaan. Elokuvissa esiintyvien tanssijoiden kotimaat ovat olleet Suomessa lähinnä tuttuja turismin kautta, joten tällä elokuvalla halutaan tuoda toisin tavoin esiin paikallista kulttuuria, arkea ja sen rikkautta. Elokuvassa eri koreografi-tanssijat edustavat erilaista tapaa elää ja toimia taiteilijana tässä yhteiskunnassa. 

Elokuva on koreografi-tanssija Sari Palmgrenin kasvutarina. Hän löytää tapaamisten ja matkustamisen kautta erilaisia tapoja olla ja elää yhteiskunnassa ja muuttaa omia tapojaan: "Voi antaa muiden ihmisten olla olemassa oikeutetusti heidän omilla rytmeillään, tämä luo monimuotoisuutta ja tätä kautta rikkaan kokonaisuuden."   

Elokuva on toinen osa Connective patterns projektia, ensimmäinen osa oli soolo (2017), jossa käytettiin osaa elokuvan materiaalista osana näyttämöteosta.  

Elokuvan kesto: 32min. Elokuva on englanniksi

 

Työryhmä

Tanssijat videolla: Noriko Kato (Japani), Kae Ishimoto (Japani), Sirithorn Srichalakom (Thaimaa), Maria Donna Grey Miranda (Filippiinit), Külli Roosna (Viro), Joanna Toumpakari (Kreikka) ja Sari Palmgren (Suomi).

Ohjaus, editointi ja käsikirjoitus: Sari Palmgren

Koreografia: Sari Palmgren with dancers 

Kuvaaja: Päivi Kettunen

Äänisuunnittelu: Tuomas Norvio

Värimäärittely: Petri Falkenberg / Grade one

Tuotanto: Sari Palmgren

Tukijat: Suomen Kulttuurirahasto, Koneen Säätiö, Taiteen edistämiskeskus, AVEK, Alfred Kordelinin säätiö, Jenny ja Antti Wihurin säätiö, Uudenmaan taidetoimikunta, Helsingin kaupunki ja Vantaan kaupunki.  

Ensi-ilta:: 21.3.2015 Loikka-Tanssielokuvafestivaali /Suomi

 

Muut näytökset: 

USA, Oklahoma Dance festival 2016

Ireland, Light moves festival of screen dance 2016

Bangladesh, Dhaka International film festival 2016

Hongkong, Hongkong Art house film festival 2017

Female filmmakers film festival 2017

Athens video dance project tammikuu 2018

Utah Dance film festival helmikuu 2018 (Award winner)

40 NORTH Dance Film Festival 2018

Garifuna International Indigenous Film Festival 2018

 

Koko elokuva: sari.palmgren(at)gmail.com