Back to All Events

AIDATUT UNELMAT Kajaani FENCED DREAMS Kajaani


Kuusi ainutlaatuista esitystä puistoillallisella 15.8.-21.8.Liput täältä / Tickets here: https://www.tiketti.fi/aidatut-unelmat-raatihuoneentori-kajaani-lippuja/90928

Aidatut unelmat Kajaani on Kajaanin kaupunkitiloissa, puistoissa ja yksityisissä puutarhoissa kulkeva kävelyteos. Esitys koostuu kokemuksellisista reiteistä: aidatuista ja aitaamattomista tiloista, ihmisten puutarhatarinoista, luontosuhteesta sekä luontokokemuksista. Teos koetaan kävellen kuulokkeiden kanssa oppaan johdolla pienissä ryhmissä kulkien. Esityksessä katsojalle tuttukin ympäristö avautuu uudelleen nähtäväksi ja tuoreesti koettavaksi.

Kuulokkeista kuultavat äänimateriaalin tekstit on koottu filosofisista kävelyteksteistä sekä eri ihmisten puutarha- ja luontomuistoista. Mukana on myös todellisia, reitillä nauhoitettuja ääniä. Musiikin teokseen ovat säveltäneet Tuomas Norvio ja Mikko Perkola, joka soittaa instrumenttinaan Viola da Gambaa. Äänisuunnittelu nivoutuu upeasti yhteen liikkeen ja ympäristön kanssa. Kävelyreitin varrella koettavat esitykset toteutetaan yhteistyössä paikallisten ihmisten ja ryhmien kanssa. Mukana on kajaanilaisia esittävän taiteen harrastajia, nuoria tanssijoita ja musiikkiluokkien lapsikuoro.

Aidatut unelmat käsittelee rajoja ja vastuuta suhteessa ympäristöömme: Mistä omat rajat ja vastuu alkavat ja mihin ne päättyvät? Matkan aikana eri muistot ja tilat avautuvat, luoden maaperän yhteiselle olemiselle.

Esityksen kesto on kaksi tuntia, jonka jälkeen on mahdollisuus nauttia paikallisen ravintoloitsija Olli Kolehmaisen esitykseen suunnittelema ja toteuttama tunnelmallinen puistoillallinen, sateelta suojaavien telttojen alla.

Aidatut unelmat on tehty aiemmin Helsinkiin (2017 ja 2018) ja Hyvinkäälle (2019), ja esitys on kaikkina vuosina myyty loppuun. Aikaisemmat esityksen kokijat ovat sanoneet, että Aidatut unelmat-esitystä ei voi verrata mihinkään aikaisempaan kokemaansa esitykseen. Esitys on uniikki ja kokonaisvaltainen kokemus.

Tarjolla on ainutlaatuinen mahdollisuus kokea kaupunki toisin!

Valokuva/Photo: Uupi Tirronen