Vanhan kertausta ja uuden harjoittelua 27.2.2023

Pääsimme pitkästä aikaa harjoittelemaan Generaattorin mustaan laatikkoon. Saimme aivan aluksi produktion vetäjältä Sari Palmgrenilta hahmotelmaa esityksemme reitistä (kuvassa piirros tästä), jonka varrelle esitykseemme rakentuu. Nyt vain odotellaan lumien sulamista, jotta esityspaikat voidaan lyödä lukkoon.

Liikeharjoituksissa kertasimme jo tuttuja tekniikoita: pallon heittelyä, kontaktin ottoa, liikkeen variointia sekä ajatusta suurenemisesta ja pienenemisestä. Teimme myös aivan uudentyyppistä harjoitusta, joissa hyödynsimme treenikertojen välissä kirjoittamiamme luontoon tai puutarhaan liittyviä tekstejä. Näiden pohjalta Sari haastoi meitä käyttämään liikkeen lähtökohtana tekstien sanoja ja mielikuvia. Oli hienoa nähdä, miten kaikki osallistujat heittäytyivät harjoituksiin ja sekä tuottivat omaa liikekieltään että inspiroituivat muiden liikkeistä.

Seuraavat harjoitukset ovat kuukauden päästä. Tuolloin alkaa tiiviimpi harjoittelukausi. Väliaikana syvennämme tekstejämme ja teemme havaintoja näkemistämme liikkeistä. Toivottavasti kevät on jo tuolloin pitkällä ja pääsemme mahdollisimman pian harjoittelemaan ulkona autenttisessa esiintymisympäristössä. -ANU